UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin

Luni, 09 Februarie 2015, ora 15:01
1656 citiri
UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin
Foto: The Atlantic

Ministrii de Externe din UE au aprobat luni ca inca 19 persoane apropiate Rusiei sa intre pe lista neagra a sanctiunilor.

Cu toate acestea, noua masura nu va fi implementata pe loc, ci se asteapta sa se vada concluziile de la negocierile de pace de la Minsk, ce vor avea loc miercuri, 11 februarie, intre liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei si Frantei.

"Sanctiunile de astazi sunt asumate, insa implementarea lor va depinde de situatia din teren. Vom vedea cum stau lucrurile dupa negocierile de la Minsk si apoi vom face o evaluare", a declarat ministrul de Externe francez, Laurent Fabius, citat de The Telegraph.

Eforturi disperate pentru gasirea de solutii pentru Ucraina: Urmeaza intalniri cruciale

De cealalta parte, Rusia a reactionat dur. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov, a declarat ca nimeni nu ar trebui sa indrazneasca sa ii dea ultimatumuri lui Vladimir Putin.

"Deja am spus tot ce se putea spune despre tonul acestor negocieri. Nimeni nu a vorbit ...citeste mai departe despre "UE a pregatit noi sanctiuni pentru Rusia. Kremlinul, replica acida: Nimeni nu-i da ultimatumuri lui Putin" pe Ziare.com

#UE sanctiuni Rusia, #Putin ultimatumuri sanctiuni UE, #plan pace Ucraina Rusia , #Stiri International