UE ameninta SUA cu masuri dure de retorsiune. Macron: "Razboaiele comerciale" pot deveni "razboaie"

Miercuri, 30 Mai 2018, ora 21:57
923 citiri
UE ameninta SUA cu masuri dure de retorsiune. Macron: "Razboaiele comerciale" pot deveni "razboaie"
Foto: Facebook Emmanuel Macron

Uniunea Europeana probabil va lua masuri comerciale impotriva Statelor Unite daca presedintele Donald Trump va impune taxe vamale suplimentare, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, avertizand ca "razboaiele comerciale" risca sa devina "razboaie" totale.

Comisarul european al Comertului, Cecilia Malmstrom, si secretarul american al Comertului, Wilbur Ross, s-au intalnit miercuri, la Paris, pentru a discuta despre taxele vamale pe care Donald Trump urmeaza sa le impuna la importurile de otel si aluminiu.

Wilbur Ross a sugerat ca taxele vamale vor fi impuse incepand din 1 iunie. "China plateste taxele. China nu a folosit taxele vamale ca scuza pentru a nu negocia. Doar UE insista ca nu poate negocia daca sunt impuse taxele", a spus Wilbur Ross, citat de CNBC. Cu toate acestea, Beijingul a atras atentia ca va aplica masuri de retorsiune impotriva Washingtonului.

Presedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de otel si de 10% pentru aluminiu. Tarile din Uniunea Europeana sunt exceptate de la noile masuri, dar exceptiile vor expira la 1 iunie.

Ministrul francez al Finantelor, Bruno Le Maire, a atras atentia ca Europa isi va apara interesele. "Noi, francezii si europenii, nu vrem razboi comercial. Dar, daca suntem atacati, vom fi nevoiti sa ne aparam", a declarat Bruno Le Maire, potrivit agentiei Reuters, la reuniunea Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare Economica. ...citeste mai departe despre "UE ameninta SUA cu masuri dure de retorsiune. Macron: "Razboaiele comerciale" pot deveni "razboaie"" pe Ziare.com

#Macron razboi comercial UE SUA , #Stiri International