UE cere Rusiei sa inceteze raidurile din Siria: Regimul Assad sa plece!

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 19:53
800 citiri

Regimul Bashar al Assad, aflat la conducere in Siria, trebuie sa plece, "mai devreme sau mai tarziu", au transmis ministrii de Externe ai statelor Uniunii Europene, indemnand Moscova sa participe la eventuala tranzitie politica din Siria.

"Nu poate exista pace durabila in Siria cu actualii lideri. Regimul Bashar al-Assad poarta cea mai mare responsabilitate pentru cele 250.000 de decese survenite in cadrul conflictului si pentru milioanele de persoane care si-au parasit locuintele", subliniaza Consiliul UE, potrivit site-ului publicatiei EU Observer.

"Atacurile recente ale armatei ruse, care merg dincolo de Daesh (Statul Islamic - n.red.) si de alte grupari teroriste desemnate de ONU, vizand inclusiv opozitia moderata, sunt de o ingijorare profunda si trebuie sa inceteze imediat", transmite Uniunea Europeana. "Actuala escaladare militara risca sa prelungeasca acest conflict, subminand un proces politic, agravand situatia umanitara si intesificand radicalizarea", adauga ...citeste mai departe despre "UE cere Rusiei sa inceteze raidurile din Siria: Regimul Assad sa plece!" pe Ziare.com

#UE Rusia atacuri Siria, #UE regim Assad Siria, #Rusia atacuri Siria , #Stiri International