UE da ultimatum Marii Britanii sa-si asume ca va plati factura Brexit de pana la 100 de miliarde de euro

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 17:16
1154 citiri
UE da ultimatum Marii Britanii sa-si asume ca va plati factura Brexit de pana la 100 de miliarde de euro
Foto: Twitter/Michel Barnier

Marea Britanie trebuie sa clarifice in cel mult doua saptamani problema datoriilor fata de Uniunea Europeana, estimate a fi intre 60 si 100 de miliarde de euro, afirma Michel Barnier, negociatorul-sef european, avertizand ca, in caz contrar, Bruxelles-ul nu va initia curand negocierile pe tema relatiilor post-Brexit.

Intrebat vineri, in cursul unei conferinte de presa, daca a fost stabilit un termen de doua saptamani pana la care Marea Britanie trebuie sa ofere clarificari sau concesii privind obligatiile financiare, Michel Barnier (foto) a raspuns simplu: "Da".

Potrivit estimarilor, Marea Britanie trebuie sa achite obligatii financiare cuprinse intre 60 si 100 de miliarde de euro aferente apartenentei la Uniunea Europeana.

Michel Barnier a reiterat ca Londra trebuie sa ofere clarificari privind obligatiile financiare, statutul imigrantilor europeni post-Brexit si frontiera intre Irlanda de Nord si Irlanda inaintea summit-ului UE din 14-15 decembrie, unde se va decide daca Bruxelles-ul va demara etapa negocierilor pe tema viitoarelor relatii bilaterale.

Citeste si Brexit-ul, stabilit pe 29 martie 2019, la ora 23:00 GMT, dar si cum merg negocierile pentru Brexit.

Brexit: Londra si UE negociaza la sange factura divortului. Ce pasi inainte s-au facut la BruxellesNegocieri intense pentru Brexit. Iohannis: S-au facut progrese, dar nu suficiente. Ce spune TuskMay recunoaste in premiera un blocaj al negocierilor pe Brexit si cere liderilor UE sa o ajute ...citeste mai departe despre "UE da ultimatum Marii Britanii sa-si asume ca va plati factura Brexit de pana la 100 de miliarde de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie bani UE, #Marea Britanie bani Europa, #negocieri Brexit , #Stiri International