UE ar putea impune noi sanctiuni Iranului, in urma testelor balistice

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 09:53
1017 citiri

Uniunea Europeana (UE) va discuta saptamana aceasta oportunitatea impunerii unor noi sanctiuni Iranului, in urma ultimelor teste de rachete balistice, a declarat luni, in timpul unei vizite la Abu Dhabi, ministrul francez de Externe Laurent Fabius.

"Trebuie sa comparam sistemele american si european, sa vedem daca trebuie sa fie impuse sau nu noi sanctiuni, iar acest exercitiu va avea loc saptamana aceasta", a declarat ministul, pentru Reuters.

Moment istoric: Sanctiunile economice impuse Iranului de Occident au fost ridicate

Iranul, care a obtinut in acest weekend o ridicare a sanctiunilor ce i-au fost impuse in legatura cu programul sau nuclear, a procedat pe 21 noiembrie la un nou test al unei rachete ballistice cu raza medie de actiune, incalcand rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU, au declarat luni oficiali americani.

Republica islamica efectuase deja, in octombrie, un test balistic. Problema rachetelor balistice este separata de dosarul nuclear.

Statele ...citeste mai departe despre "UE ar putea impune noi sanctiuni Iranului, in urma testelor balistice" pe Ziare.com

#sanctiuni Iran, #teste balistice Iran , #Stiri International