UE i-a dat un ultimatum Londrei: In 5 zile sa spuna ce are de gand

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 21:27
765 citiri
UE i-a dat un ultimatum Londrei: In 5 zile sa spuna ce are de gand
Foto: Arhiva Ziare.com

Michel Barnier, negociatorul sef al Uniunii Europene pentru Brexit, pune presiune asupra Marii Britanii pentru a stabili in cinci zile "factura sa pentru iesirea" din blocul comunitar si soarta dupa Brexit a cetatenilor europeni ce locuiesc in statul britanic.

Michel Barnier a ridiculizat, de asemenea, solicitarea lui Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, ce a declarat ca sumele pe care UE le propune par sa fie exorbitante si ar solicita ca Bruxelles-ul sa nu mai spere la plata acestora din partea Marii Britanii, informeaza The Independent.

Citeste si Relatia comerciala UE - Marea Britanie: scenarii post Brexit

Cea de-a doua runda a negocierilor va fi lunea urmatoarea, aducandu-l pe Barnier fata in fata cu David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Barnier a declarat insa ca doreste aceasta clarificare "inainte de inceperea celei de-a doua runde", adaugand ca este dispus ca in weekend sa faca progrese in aceasta privinta.

Vezi si Marea Britanie se plange ca suma ceruta de negociatorii UE pentru finalizarea Brexit este "exorbitanta" ...citeste mai departe despre "UE i-a dat un ultimatum Londrei: In 5 zile sa spuna ce are de gand" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE cetateni Marea Britanie, #UE cetateni Brexit , #Stiri International