UE imprumuta si tarile care nu sunt membre, doar sa opreasca imigrantii

Marti, 27 Februarie 2018, ora 22:57
660 citiri

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, marti, un proiect care prevede acordarea de catre Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a unor credite suplimentare, in valoare de 3,7 miliarde de euro, in afara spatiului comunitar, pentru planuri de reducere a imigratiei.

"In total, limita de finantare in cadrul garantiilor Uniunii Europene a fost suplimentata cu 5,3 miliarde de euro. Din acestea, 3,7 miliarde de euro sunt destinate proiectelor in domeniile public si privat care furnizeaza un raspuns strategic la cauzele imigratiei", precizeaza Consiliul Uniunii Europene.

Proiectele in afara Uniunii Europene reprezinta circa 10% din totalul activitatilor de finantare efectuate de Banca Europeana pentru Investitii (BEI).

Decizia Consiliului UE este rezultatul unui acord cu Parlamentul European stabilit anul trecut.

Presedintele PE si premierul Italiei sunt de acord sa conditioneze fondurile UE de primirea imigrantilorBorisov explica de ce Romania si Bulgaria nu sunt primite in Schengen: Nu vor mai fi locuri pentru oprirea imigrantilor, care vor ajunge pana la Amsterdam ...citeste mai departe despre "UE imprumuta si tarile care nu sunt membre, doar sa opreasca imigrantii" pe Ziare.com

#Uniunea Europeana credite stopare migranti , #Stiri International