UE isi doreste o Angela Merkel in varianta noua: Cine o sustine, cine o contesta

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 12:34
837 citiri
UE isi doreste o Angela Merkel in varianta noua: Cine o sustine, cine o contesta
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa anuntul privind o noua candidatura a Angelei Merkel la conducerea guvernului german, atat Bruxelles-ul, cat si tarile din sudul Europei isi doresc stabilitate cu Merkel, insa critica politica ei de austeritate.

"Sunt vesti bune", a declarat presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, legat de cea de-a patra candidatura a cancelarei Angela Merkel la sefia guvernului federal.

Juncker prefera un cancelar german care nu da apa la moara populistilor, "ci li se opune cand vine vorba de valori fundamentale". Or, Angela Merkel a facut lucrul acesta, spunea presedintele Comisiei imediat dupa incheierea alegerilor din SUA.

Cu toate acestea, cei doi politicieni nu sunt prieteni buni. In urma cu doi ani, Angela Merkel a incercat sa impiedice numirea luxemburghezului la conducerea CE. Parteneri au devenit ulterior, pas cu pas.

Multa sustinere...

Cancelarul german a primit sprijin de unde se astepta mai putin. In cadrul unei emisiuni pe un post de radio, ministrul ...citeste mai departe despre "UE isi doreste o Angela Merkel in varianta noua: Cine o sustine, cine o contesta" pe Ziare.com

#Merkel sustinatori, #Merkel contestatari, #Merkel candideaza cancelar , #Stiri International