UE majoreaza de 4 ori numarul refugiatilor de repartizat - presiune pe Europa de Est

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 08:53
1074 citiri

Presedintele CE, Jean-Claude Juncker, care urmeaza sa prezinte pe 9 septembrie noi propuneri de gestionare a crizei imigrantilor, intentioneaza sa mareasca de patru ori numarul numarul solicitantilor de azil de repartizat intre statele membre UE.

In contextul in care Germania si Franta s-au raliat joi propunerii sale cu privire la introducerea unor cote obligatorii, Comisia Europeana (CE) studiaza posibilitatea sa le ceara Celor 28 sa accepte 160.000 de solicitanti de azil, care au sosit in ultimele saptamani in Italia, Grecia si Ungaria, declara oficiali europeni, relateaza Reuters online.

In mai, Bruxelles-ul cerea intregului bloc sa accepte 40.000 de azilanti, sositi in Italia si Grecia, dar intentioneaza sa tripleze acest numar, din cauza afluxului de imigranti constatat in vara, si sa-i adauge alti aproximativ 50.000 de solicitanti de azil sositi in Ungaria.

Presa britanica dezvaluie planul UE: Romania, cota de 7.000 de imigranti. Marea Britanie nu primeste niciunul... citeste mai departe despre "UE majoreaza de 4 ori numarul refugiatilor de repartizat - presiune pe Europa de Est" pe Ziare.com

#refugiati impartire cote UE , #Stiri International