UE si Canada semneaza acordul istoric CETA: Premierul canadian vine azi la Bruxelles

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 11:35
990 citiri
UE si Canada semneaza acordul istoric CETA: Premierul canadian vine azi la Bruxelles
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana si Canada vor semna duminica, la Bruxelles, acordul comercial istoric CETA, dupa sapte ani de negocieri si numeroase impasuri pe ultima suta de metri.

Cele doua parti vor semna tratatul de liber schimb la ora locala 12:00 (13:00 ora Romaniei), la summit-ul din Bruxelles, care initial fusese prevazut pentru joi, dar a fost anulat, dupa ce Parlamentul regiunii belgiene Valonia a blocat acordul, relateaza Reuters.

Totusi, Parlamentul valon si statele membre UE au aprobat vineri acordul, dupa o saptamana de negocieri intense si dupa o serie de modificari aduse pe ultima suta de metri pentru a linisti regiunea francofona a Belgiei.

Reprezentantul Romaniei la UE a semnat acordul CETA, de care depinde ridicarea vizelor de Canada

La scurt timp dupa ce Belgia a aprobat acordul, presedintele Consiliului European Donald Tusk l-a sunat pe premierul belgian Justin Trudeau si l-a invitat la Bruxelles pentru ceremonia de semnare.

"Summitul Canada-UE va avea loc ...citeste mai departe despre "UE si Canada semneaza acordul istoric CETA: Premierul canadian vine azi la Bruxelles" pe Ziare.com

#acord CETA semnat, #summit UE Canada CETA , #Stiri International