UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice Rusiei

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 11:35
1150 citiri
UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice Rusiei
Foto: NATO

UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice atat Rusiei cat si separatistilor ucrainieni, pe fondul recentelor evenimente din estul Ucrainei, o decizie urmand sa fie luata cel mai probabil pe 17 noiembrie.

Reprezentati ai statelor membre UE si ai SUA au discutat joi, la Bruxelles, pe tema impunerii unor noi penalitati, fiind luate in calcul atat sanctiuni impotriva unor persoane cat si impotriva economiei rusesti in ansamblu, spun diplomati apropiati negocierilor, citati de Bloomberg.

Cel mai probabil oficialii pregatesc mai multe variante pentru a fi prezentate la intalnirea ministrilor de Externe, programata la Bruxelles, pe 17 noiembrie. Atunci ar putea fi decisa oficial o extindere a penalitatilor aplicate deja Rusiei, au precizat sursele citate.

Sanctiunile economice ar putea fi impuse in mod individual separatistilor ucrainieni si oamenilor de afaceri rusi aflati "pe lista neagra", dupa ce s-au implicat in organizarea alegerilor din 2 noiembrie din regiunea ...citeste mai departe despre "UE si SUA ar putea impune noi sanctiuni economice Rusiei" pe Ziare.com

#Europa SUA sanctiuni Rusia, #Rusia armament separatisti Ucraina , #Stiri International