UE trage Ungaria de urechi: Sa ofere imediat clarificari!

Marti, 23 Iunie 2015, ora 22:12
813 citiri
UE trage Ungaria de urechi: Sa ofere imediat clarificari!
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a intervenit, marti seara, cerand explicatii Guvernului Ungariei in legatura cu decizia de a suspenda procedurile de acceptare a imigrantilor extracomunitari.

"In contextul in care Tratatul Dublin nu prevede posibilitatea suspendarii transferurilor imigrantilor, Comisia Europeana cere Ungariei sa ofere imediat clarificari in legatura cu natura si amploarea problemelor tehnice invocate, precum si despre masurile luate pentru remedierea situatiei", anunta un reprezentant al Executivului UE citat de Reuters.

Guvernul Ungariei a decis, marti, suspendarea unilaterala, pe termen nedeterminat, a unui acord cu Uniunea Europeana privind acceptarea solicitantilor de azil, invocand "protejarea intereselor poporului ungar".

"Din ratiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementeaza situatia solicitantilor de azil", informeaza un comunicat oficial citat de MTI. "Este necesara protejarea intereselor poporului ...citeste mai departe despre "UE trage Ungaria de urechi: Sa ofere imediat clarificari!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE explicatii Ungaria, #Viktor Orban imigranti, #Ungaria suspendat acord imigranti , #Stiri International