Ultima zi pe scaunul papal pentru Benedict al XVI-lea

Joi, 28 Februarie 2013, ora 11:35
1433 citiri
Ultima zi pe scaunul papal pentru Benedict al XVI-lea

Benedict al XVI-lea va renunta la scaunul papal joi seara, aceasta fiind prima data in aproximativ sapte sute de ani cand un Suveran Pontif paraseste scaunul Sfantului Petru in timp ce se afla in viata si in mod voit.

Papa lasa succesorului sau o Biserica Catolica cu "ape agitate", intr-o lume in plina schimbare, marcata de secularizare si mutatii profunde la nivelul societatii, scrie AFP.

Suveranul Pontif a anuntat ca se retrage pe 11 februarie, spre surprinderea generala, intrucat nu se mai simtea in stare sa poarte greutatea acestei sarcini.

Papa Benedict se retrage - Cand incepe Vaticanul sa caute succesor

Este vorba despre o zi incarcata simbolic pentru Papa in varsta de 85 de ani, care a prezidat miercuri, in fata unei multimi emotionate, ultima sa liturghie publica, in Piata Sfantul Petru.

Cardinalii din cadrul Curiei, care vor participa la alegerea succesorului sau, urmau sa ii prezinte joi dimineata, cu usile inchise, un ultim salut Papei demisionar.

Papa va parasi Vaticanul joi dupa-amiaza, la ora 16.00 GMT (18.00, ora Romaniei), la bordul unui elicopter care il va duce la Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor, la aproximativ 30 de kilometri de Roma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie papa, #alegere nou papa, #ultima zi papa Benedict , #Stiri International