Trump a trecut si ultimul hop: Congresul SUA a certificat alegerea lui la Casa Alba

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 08:30
1036 citiri
Trump a trecut si ultimul hop: Congresul SUA a certificat alegerea lui la Casa Alba
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Congresul Statelor Unite a certificat, vineri, la aproape doua luni de la scrutinul din 8 noiembrie, alegerea lui Donald Trump la Casa Alba, in ciuda perturbarilor create de parlamentari democrati si manifestanti.

Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a condus o sesiune comuna a celor doua camere ale Congresului pentru a confirma diferenta dintre numarul de electori obtinuti de Donald Trump si rivala sa democrata, Hillary Clinton, 304 la 227. Totodata, Mike Pence a fost ales vicepresedinte al SUA, cu 305 electori.

AFP noteaza ca procedura a fost intrerupta in numeroase randuri de obiectiile prezentate de alesii democrati, pentru motive precum interferentele atribuite Rusiei in timpul campaniei electorale, presupuse violari ale drepturilor civice, disfunctionalitatile masinilor de numarare a voturilor sau contestarea statutului unor mari electori.

Joe Biden a respins toate aceste obiectii din cauza ca niciuna nu a fost semnata atat de ...citeste mai departe despre "Trump a trecut si ultimul hop: Congresul SUA a certificat alegerea lui la Casa Alba" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump certificat Congres SUA , #Stiri International