Un amiral american avertizeaza: Fara un razboi cu SUA, Beijingul preia controlul Marii Chinei de Sud

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 16:59
1194 citiri
Un amiral american avertizeaza: Fara un razboi cu SUA, Beijingul preia controlul Marii Chinei de Sud
Foto: Pexels

China este pe cale sa obtina controlul de facto al Marii Chinei de Sud, a avertizat, joi, un amiral american. Declaratia vine pe fondul nelinistii generate de acumularea militara a Beijingului in regiunea contestata.

China construieste baze aeriene si buncare pe insulite, unele aduse deasupra nivelului marii, si instaleaza sisteme sofisticate de radar si aparare antiracheta. Amiralul Harry Harris a aratat ca, prin aceste masuri, China arata ca este hotarata sa obtina intaietatea militara in regiune, scrie Japan Times.

Marea Chinei de Sud este o cale vitala de transport de marfuri si insulele sale sunt puternic disputate de tarile care o marginesc. Mai toate pretentiile Beijingului in mare sunt contestate.

Mutare periculoasa in Marea Chinei de Sud: Baterii de rachete pe o insula disputata

"Daca China continua sa inarmeze toate bazele pe care le-a revendicat in Marea Chinei de Sud, va schimba peisajull operational in zona (...) Fara un razboi cu SUA, China va exercita de ...citeste mai departe despre "Un amiral american avertizeaza: Fara un razboi cu SUA, Beijingul preia controlul Marii Chinei de Sud" pe Ziare.com

#marea Chinei Sud militarizare, #China militarizare mare , #Stiri International