Un an de cand Crimeea e a Rusiei: "Nu se va intoarce niciodata la Ucraina"

Luni, 16 Martie 2015, ora 12:31
1020 citiri
Un an de cand Crimeea e a Rusiei: "Nu se va intoarce niciodata la Ucraina"
Foto: Wikimedia

Premierul Crimeii Serghei Aksionov a declarat ca peninsula ucraineana s-a intors la tara-mama Rusia si nu va mai face parte niciodata din Ucraina, apreciind ca anexarea regiunii de catre Moscova, in urma cu un an, a fost un "act democratic".

Crimeea a fost anexata de catre Rusia pe 18 martie - intr-un val de condamnari internationale -, in urma unui referendum boicotat de catre locuitorii peninsulei loiali Ucrainei.

Iniante de anexare, militari inarmati si fara insemne au preluat controlul asupra peninsulei, iar Vladimir Putin a recunoscut, intr-un documentar difuzat duminica pe postul national rusesc pentru marcarea unui an de la referendum, ca a trimis trupe sa apere "fortele de autoaparare din Crimeea".

Putin: Am transformat Crimeea intr-o fortareata

Insa Aksionov insista ca Rusia nu a facut ceva rau. "Pot sa va spun ca nimeni n-a luat nimic", a declarat acesta pentru BBC.

"Aceasta a fost optiunea locuitorilor Crimeii. Nimic nu se poate intampla fara sustinerea... citeste mai departe despre "Un an de cand Crimeea e a Rusiei: "Nu se va intoarce niciodata la Ucraina"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Crimeea anexare Rusia, #Crimeea un an anexare, #Crimeea intoarcere Ucraina , #Stiri International