Un an de la anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia: Mesajul transant al UE

Luni, 16 Martie 2015, ora 22:03
996 citiri
Un an de la anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia: Mesajul transant al UE
Foto: Wikipedia

Uniunea Europeana apara ferm suveranitatea teritoriala a Ucrainei, a transmis, luni, Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa, Federica Mogherini, la un an de cand Rusia a anexat Crimeea.

"UE nu recunoaste si continua sa condamne acest act de violare a legilor internationale. Anexarea Crimeii este ilegala, iar acest act reprezinta un atac la adresa securitatii internationale, fapt ce are grave implicatii la nivel international", se arata intr-un comunicat al Consiliului Europei, semnat de Mogherini.

"Uniunea Europeana va ramane dedicata implementarii depline a politicii sale de nerecunoastere a Crimeei, inclusiv prin masuri restrictive. UE cere din nou statelor membre ONU sa aiba in vedere masuri similare", a mai transmis Inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa.

Mai mult, blocul comunitar si-a exprimat din nou ingrijorarea referitor la situatia locuitorilor din peninsula, in ceea ce priveste interzicerea dreptului la libera exprimare si persecutarea persoanelor ...citeste mai departe despre "Un an de la anexarea Peninsulei Crimeea de catre Rusia: Mesajul transant al UE" pe Ziare.com

#UE anexare Crimeea Rusia, #mesaj UE anexare Crimeea, #Rusia anexare Crimeea , #Stiri International