Un atacator a deschis focul intr-un tramvai din Utrecht si a ucis trei calatori UPDATE Politia anunta ca l-a prins

Luni, 18 Martie 2019, ora 19:51
843 citiri
Un atacator a deschis focul intr-un tramvai din Utrecht si a ucis trei calatori UPDATE Politia anunta ca l-a prins
Foto: camera de supraveghere/captura YouTube/ L\'Obs

Un atacator a deschis focul intr-un tramvai din orasul olandez Utrecht si apoi a fugit. Luni seara, dupa ore intregi de cautari, suspectul a fost prins si arestat.

Initial s-a spus ca mai multe persoane au fost ranite, individul reusind sa fuga, insa ulterior Jan van Zanen, primarul din Utrecht, a anuntat ca cel putin trei persoane au murit si alte noua au fost ranite, relateaza The Guardian.

UPDATE 19:50 - Politia olandeza anunta ca atacatorul a fost prins si arestat. Suspectul, identificat cu numele de Gokmen Tanis (foto camera de supraveghere), are 37 de ani si s-a nascut in Turcia. Conform Parchetului olandez, mobilul atacatorului nu este inca stabilit, insa e posibil ca totul sa fi pornit de la un diferend familial, relateaza RTBF.

Atacul armat a avut loc la ora locala 10:45 (09:45 GMT), potrivit BBC. Trei elicoptere au fost trimise la fata locului.

Politia a precizat ca ia in calcul "un posibil motiv terorist" si a cerut oamenilor sa nu se apropie de locul faptei, astfel incat echipajele de urgenta sa ajunga imediat la raniti.

Shooting in #Utrecht, #Netherlands

▪️At least one dead

▪️Police says possible terror attack

▪️Police tells all schools to keep doors closed

▪️Increased security all over the city

▪️Police places mosques in the city under special protection pic.twitter.com/Brfz3PAwpW- vithushan Jeyachandran (@imjvithu) March 18, 2019

"Un barbat a inceput sa traga", a declarat un martor pentru site-ul de stiri NU.nl.

Purtatorul de cuvant al Politiei, Joost Lanshage, a relatat: "Mai multe focuri de arma au fost trase intr-un tramvai si mai multi oameni au fost raniti. Elicopterele sunt la fata locului si pana acum nu au fost facute arestari", conform The Guardian.

Premierul Mark Rutte a declarat ca este "profund ingrijorat" si si-a anulat intrevederile programate in aceasta saptamana.

UPDATE 16:30 - Un barbat de 37 de ani, de nationalitate turca, este cautat de politia olandeza, fiind considerat principalul suspect.

Politia a anuntat ca il cauta pe Gokman Tanis, in legatura cu atacul armat dintr-un tramvai.

LATEST: #Netherlands #shooting suspect is a 37yrs old Turkish-born man named as #GokmanTanis. Authorities have yet to apprehend him pic.twitter.com/pHVXKuESPj- will geddes (@willgeddes) March 18, 2019 ...citeste mai departe despre "Un atacator a deschis focul intr-un tramvai din Utrecht si a ucis trei calatori UPDATE Politia anunta ca l-a prins" pe Ziare.com

#impuscaturi tramvai Olanda, #atac terorist tramvai Olanda , #Stiri International