Un autocar care ducea turisti la piramidele din Egipt a fost atacat cu bomba

Duminica, 19 Mai 2019, ora 18:22
967 citiri
Un autocar care ducea turisti la piramidele din Egipt a fost atacat cu bomba
Foto: Twitter / EHA News

Cel putin 17 persoane au fost ranite, duminica, dupa ce autocarul in care se aflau a trecut peste o bomba artizanala amplasata pe marginea drumului, in Egipt, in zona piramidelor din Giza.

Printre raniti se afla turisti, dar si localnici, potrivit autoritatilor egiptene. Nu a fost inregistrat niciun deces in urma atacului, informeaza Al Jazeera.

Pe retelele de socializare au aparut imagini cu autocarul avand geamurile sparte si cel putin o persoana plina de sange.

Presa locala vorbeste despre 10 egipteni si 7 turisti din Africa de Sud care ar fi raniti.

Este cel de-al doilea atac de genul acesta din ultimele 6 luni in zona piramidelor din Giza, unde vin turisti din intreaga lume.

In decembrie 2018, trei turisti vietnamezi si un ghid egiptean si-au pierdut viata, dupa ce autocarul in care se aflau a lovit un dispozitiv exploziv improvizat la doar 4 kilometri de Marea Piramida din Giza.

Niciunul dintre atacuri nu a fost pana acum revendicat, dar in mod obisnuit pentru asemenea incidente vor urma raiduri ale armatei egiptene impotriva insurgentilor din peninsula Sinai.

PHOTOS- Explosive device targeted a bus carrying tourists near the Egyptian Grand Museum in #Giza #Egypt pic.twitter.com/9RQGFgg0ct- EHA News (@eha_news) May 19, 2019

video from the scene #Giza #Egypt pic.twitter.com/4uN3HlvyTX- Yosef Yisrael (@yosefyisrael25) May 19, 2019 ...citeste mai departe despre "Un autocar care ducea turisti la piramidele din Egipt a fost atacat cu bomba" pe Ziare.com

#atentat Egipt, #bomba piramide Egipt , #Stiri International