Un avion de lupta al Rusiei a interceptat un avion american deasupra Marii Baltice

Marti, 20 Iunie 2017, ora 23:10
819 citiri
Un avion de lupta al Rusiei a interceptat un avion american deasupra Marii Baltice
Foto: U.S. Air Force

Un avion de lupta rus a interceptat, luni, un avion american de recunoastere in spatiul aerian international, deasupra Marii Baltice.

Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat, marti, ca un avion american RC-135 ar fi virat periculos de aproape de un avion de vanatoare rusesc Su-27, transmite agentia de presa RIA, preluata de Reuters.

Potrivit aceleiasi surse, avionul Suhoi a interceptat si un alt avion RC-135 in aceeasi zona.

Pozitia SUA asupra incidentului este diferita.

Pentagonul a acuzat Rusia de interceptarea periculoasa a unui avion american RC-135 in spatiul aerian international de deasupra Marii Baltice. Un purtator de cuvant al Departamentului american al Apararii a afirmat ca pilotul unui avion rusesc Su-27 a zburat prea repede si nu si-a controlat bine avionul.

Statele Unite nu au facut nimic care sa provoace un astfel de comportament, a sustinut capitanul Jeff Davis, din partea Pentagonului.

Citeste si despre alte incidente similare

Avion american interceptat de un Suhoi rusesc ca in Top Gun in Marea Baltica (Video)Creste tensiunea in Marea Baltica. Rusia a interceptat un avion de recunoastere al US Air Force ...citeste mai departe despre "Un avion de lupta al Rusiei a interceptat un avion american deasupra Marii Baltice" pe Ziare.com

#avion interceptat Marea Baltica SUA Rusia , #Stiri International