Un avion rusesc de lupta s-a apropiat la cativa metri de unul american, deasupra Marii Negre

Vineri, 12 Mai 2017, ora 16:30
913 citiri

Un avion rusesc s-a apropiat la doar cativa metri de unul american, deasupra Marii Negre.

Potrivit unui oficial american citat de NBC News, este vorba despre un avion de lupta SU-27 care s-a apropiat la doar 20 de picioare, adica aproximativ 7 metri, de un avion american de supraveghere P-8A Poseidon, in timp ce "efectua operatiuni de rutina in spatiul aerian international", marti.

Capitanul Pamela Kunze, purtator de cuvant al fortelor navale americane din Europa, a spus ca acest incident "a fost considerat sigur" de catre comandantul avionului P-8A.

Kunze a mai mentionat ca aeronavele si vasele marinei americane interactioneaza in mod obisnuit cu vasele si aeronavele rusesti, in teritoriul international. Totusi, o distanta de 7 metri este foarte mica, iar intalniri la distante mult mai mari au fost considerate nesigure si neprofesionale, in trecut, de catre armata americana.

Vineri, Ministerul rus al Apararii a transmis ca un avion Su-30 "a executat o manevra de 'salutare'" catre pilotii americani.

Rusii au mai transmis ca avionul american de recunoastere "si-a schimbat directia, indepartandu-se de granitele Rusiei".

Incident in Marea Neagra: Un avion militar rus s-a apropiat periculos de un distrugator al Marinei SUARusii si americanii, la un pas de ciocnire in Siria: Un avion rusesc de lupta s-a apropiat periculos de mult de o aeronava americanaUn avion de lupta rusesc a interceptat "in mod lipsit de profesionalism" o aeronava americana de spionaj deasupra Marii Negre ...citeste mai departe despre "Un avion rusesc de lupta s-a apropiat la cativa metri de unul american, deasupra Marii Negre" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion lupta rusesc avion american, #avion american avion rusesc Marea Neagra , #Stiri International