Un cetatean american a fost retinut pe un aeroport din Phenian

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 10:14
2562 citiri

Regimul nord-coreean a retinut un cetatean american de origine coreeana, care se pregatea sa paraseasca tara pe aeroportul international de la Phenian. Acesta este al treilea cetatean american din custodia autoritatilor nord-coreene, scrie Reuters.

Cetateanul american de origine coreeana are aproximativ 50 de ani si a fost identificat doar cu numele de familie Kim.

De asemenea, acesta si-a petrecut aproximativ o luna in tara izolata pentru activitati caritabile, fiind retinut in timp ce incerca sa iasa din tara pe aeroportul international din Phenian.

In trecut, regimul nord-coreean a retinut cetateni americani pentru a forta vizita unor oficiali americani de rang inalt la Phenian.

Autoritatile nord-coreene aveau deja in detentie doi cetateni americani, fiind vorba de Otto Warmbier (22 de ani), un student retinut in ianuarie 2016 si condamnat la 15 ani de munca silnica dupa ce a incercat sa fure un banner de propaganda dintr-un hotel, precum si Kim Dong Chul (62 de ani), condamnat la 10 ani de munca silnica pentru subminarea regimului de la Phenian.

Aceste informatii au fost transmise de presa sud-coreeana, dar nu au fost confirmate de catre oficialii de la Seul. ...citeste mai departe despre "Un cetatean american a fost retinut pe un aeroport din Phenian" pe Ziare.com

#cetatean american retinut aeroport Phenian , #Stiri International