Un comisar european cere Germaniei sa isi schimbe Constitutia

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 07:30
878 citiri
Un comisar european cere Germaniei sa isi schimbe Constitutia
Foto: Comisia Europeana

Comisarul european pentru economia si societatea digitala, Gunther Oettinger, a afirmat ca legislatia tarii sale in privinta dreptului la azil constituie un "magnet" care atrage refugiatii si a indemnat Berlinul sa isi modifice Constitutia.

"Regulile germane in materie de azil actioneaza ca un magnet asupra refugiatilor", a declarat Gunther Oettinger intr-un interviu care urmeaza sa apara in editia de miercuri a cotidianului Handelsblatt si din care au fost publicate fragmente marti seara.

In timp ce politica de generozitate si de deschidere fata de refugiati promovata de Angela Merkel este din ce in ce mai contestata in Germania, comisarul european, membru al formatiunii conservatoare CDU conduse de cancelarul federal, este de parere ca "modificarea Constitutiei" germane este necesara pentru "a reorganiza legislatia privind dreptul la azil", relateaza AFP.

Imigratia poate fi redusa in mod durabil doar daca atractia pentru Germania va fi mai putin importanta, a subliniat ...citeste mai departe despre "Un comisar european cere Germaniei sa isi schimbe Constitutia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisar european refugiati Germania, #criza imigranti Germania Constitutie , #Stiri International