Un congresmen american ar fi delapidat 250.000 de dolari din fonduri de campanie pentru a-si plati vacante si tratamente dentare

Miercuri, 22 August 2018, ora 09:45
780 citiri
Un congresmen american ar fi delapidat 250.000 de dolari din fonduri de campanie pentru a-si plati vacante si tratamente dentare
Foto: Arhiva Pixabay

Un membru al Congresului SUA, reprezentant republican al statului California, si sotia sa au fost inculpati marti de un juriu federal, care i-a acuzat ca au deturnat 250.000 de dolari din fondurile de campanie electorala.

Duncan si Margaret Hunter sunt acuzati ca au delapidat bani timp de sapte ani, pentru a plati vacantele familiei in Hawaii si Italia, tratamente dentare, bilete de teatru si multe alte cheltuieli fara legatura cu o campanie electorala, au anuntat autoritatile americane, relateaza miercuri AFP.

Procurorul federal Adam Braverman a declarat intr-un comunicat ca Duncan Hunter, 41 de ani, si sotia sa, 43 de ani, sunt acuzati ca "au sustras in repetate randuri bani din fondurile electorale ca si cum ar fi fost vorba despre conturi bancare personale".

"Reprezentantii alesi ar trebui sa pastreze increderea publicului si sa nu abuzeze de pozitiile lor in interes personal", a adaugat el.

Cuplul urmeaza sa compara joi dimineata in fata unui tribunal federal din San Diego, a anuntat Ministerul Justitiei intr-un comunicat.

Acuzatiile impotriva lui Hunter, rezultatul unei anchete federale de un an, se refera la frauda electronica, falsificarea de dosare, incalcari ale finantarii campaniei si conspiratie.

Procurorii au identificat "zeci de cazuri" intre 2009 si 2016 in care cuplul a folosit fonduri de campanie pentru "cheltuieli personale pe care altfel nu si le-ar fi putut permite".

Cuplul a facut declaratii false Comisiei Electorale Federale privind cheltuielile, folosind motive false, precum "deplasari de campanie", "cina cu voluntari/contribuabili" sau "carduri cadou". ...citeste mai departe despre "Un congresmen american ar fi delapidat 250.000 de dolari din fonduri de campanie pentru a-si plati vacante si tratamente dentare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#congresman american delapidare fonduri campanie , #Stiri International