Un consortiu germano-grec preia in concesiune 14 aeroporturi din Grecia

Duminica, 16 August 2015, ora 20:34
1198 citiri
Un consortiu germano-grec preia in concesiune 14 aeroporturi din Grecia
Foto: Ziare.com

Consortiul format din compania germana Fraport si Slentel, o divizie a grupului elen Copelouzos, va finaliza in curand preluarea in concesiune pe cel putin 40 de ani a 14 aeroporturi din Grecia, dupa ce aprobarea celui de-al treilea pachet de ajutor financiar pentru Atena a deblocat privatizarile.

Odata cu aprobarea pachetului financiar pentru Grecia, privatizarile de active ale statului sunt asteptate sa fie reluate. In acest context, Fraport si Slentel vor incheia in curand concesionarea a 14 aeroporturi regionale, scrie cotidianul elen Kathimerini, preluat de portalul GreekReporter.

Cele 14 aeroporturi se afla in Aktion, Chania, Corfu, Kavala, Kefalonia, Kos, Mytilene, Mykonos, Rodos, Samos, Santorini, Skiathos, Salonic si Zakynthos, cele mai multe dintre acestea fiind destinatii turistice cunoscute.

Acordul dintre consortiu si statul elen a fost semnat in noiembrie anul trecut, insa nu a fost finalizat pana in prezent.

Grecia primeste 86 de miliarde de euro: Cand vine... citeste mai departe despre "Un consortiu germano-grec preia in concesiune 14 aeroporturi din Grecia" pe Ziare.com

#aeroporturi Grecia concesiune privata, #aeroporturi Grecia concesiune zeci ani, #aeroporturi Grecia concesiune , #Stiri International