Un film despre viata lui Erdogan, intitulat "Seful", va fi difuzat in Turcia intr-un moment critic pentru tara (Trailer)

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 18:48
993 citiri
Un film despre viata lui Erdogan, intitulat "Seful", va fi difuzat in Turcia intr-un moment critic pentru tara (Trailer)
Foto: IMDB

Un film biografic dedicat presedintelui Recep Tayyip Erdogan, asteptat de multa vreme de sustinatorii lui, va fi lansat in cinematografele din Turcia pe 3 martie, cu doar cateva saptamani inainte de un referendum important, ce vizeaza o reforma constitutionala conceputa pentru a spori prerogativele oficiale ale sefului statului, informeaza AFP.com.

Intitulat "Reis" ("Seful - n.red."), filmul, prima opera cinematografica de fictiune despre viata presedintelui Erdogan, prezinta parcursul acestuia, de la copilaria petrecuta in cartierul muncitoresc Kasimpasa de pe tarmul Cornului de Aur, un golf din Istanbul, si pana la mandatul sau de primar al metropolei din perioada 1994-1998.

Lansarea filmului este programata pe 3 martie, cu sase saptamani inainte de referendumul de pe 16 aprilie despre o reforma constitutionala controversata, ce vizeaza "prezidentializarea" statului turc, fapt care ar spori considerabil puterile lui Erdogan.

"O persoana nu moare decat o data, iar daca va trebui sa murim, atunci vom muri ca niste barbati adevarati!", spune personajul principal intr-o scena din trailerul acestui film.

Insa care este semnificatia titlului filmului? "Reis este porecla lui", a explicat pentru AFP regizorul filmului, Hudaverdi Yavuz. "Prietenii lui din copilarie si apropiatii lui ii spun astfel. Dupa ce a devenit primarul Istanbulului, oamenii au inceput sa il numeasca in mod automat astfel".

Potrivit presei turce, filmul "Reis" va fi difuzat si in Germania, Franta si Marea Britanie.

Foto: IMDB

Lansarea acestui film exact inainte de referendum a ridicat numeroase semne de intrebare.

"Acest film ne apartine in totalitate. Nu este propaganda", se apara regizorul peliculei, afirmand ca nu a existat niciun fel de interventie si de presiune asupra echipei de productie.

"Filmul meu poate sa aiba o utilitate politica pentru unii sau sa reprezinte o constrangere pentru altii, dar acest fapt nu ma intereseaza", a adaugat el.

Regizorul Hudaverdi Yavuz, care a lucrat in trecut pentru postul public de televiziune din Turcia, TRT, a mai spus ca nu a avut nevoie de permisiunea presedintelui pentru a face acest film.

Unul dintre momentele-cheie ale peliculei este rechizitoriul incarcerarii lui Erdogan, care a fost condamnat la inchisoare pentru patru luni in 1999, dupa ce a recitat in public un poem religios, considerat "o incitare la ura" de catre judecatori, pe vremea cand era primar al orasului Istanbul.

Pentru sustinatorii partidului ...citeste mai departe despre "Un film despre viata lui Erdogan, intitulat "Seful", va fi difuzat in Turcia intr-un moment critic pentru tara (Trailer)" pe Ziare.com

#film viata Erdogan, #film biografic Erdogan , #Stiri International