Un fost analist Moody's acuza agentia ca a emis ratinguri "umflate"

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 13:25
891 citiri
Un fost analist Moody's acuza agentia ca a emis ratinguri "umflate"

Un fost analist al Moody's, Eric Kolchinsky, a acuzat agentia de evaluare financiara ca a emis ratinguri "umflate" si a prezentat cazul unei comisii de ancheta din Congresul Statelor Unite, potrivit The Wall Street Journal.

Kolchinsky sustine ca Moody's Investor Service a emis, in luna ianuarie, un rating de calitate ridicata unor instrumente financiare complexe de credit, desi agentia intentiona sa retrogradeze calificativele atribuite activelor prezentate drept colateral pentru aceste titluri, informeaza Mediafax.

"Moody's a emis o opinie despre care stia ca este eronata", arata fostul analist intr-o scrisoare transmisa in luna iulie membrilor Congresului.

Analistul detaliaza, in acest document, alte situatii in care Moody's ar fi "umflat" ratingurile unor active financiare, potrivit WSJ.

Purtatorul de cuvant al agentiei a refuzat sa faca declaratii cu privire la evenimentul din luna ianuarie, insa a aratat ca Kolchinsky refuza sa coopereze intr-o investigatie aflata in derulare cu privire la problemele pe care le-a ridicat.

Totodata, reprezentantul Moody's a mentionat ca analistul este "suspendat cu plata" din functie.

Kolchinsky va fi audiat joi cu privire la reforma agentiilor de rating in Comisia pentru Supraveghere si Reforma Guvernamentala din Camera Reprezentantilor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, # agentie, # analist , #Stiri International