Un fost consilier al lui Trump se implica in alegerile din Europa: ii va ajuta pe populisti sa castige

Duminica, 22 Iulie 2018, ora 10:44
1182 citiri

Steve Bannon, fost consilier al presedintelui american Donald Trump, va crea o fundatie in Europa pentru a sprijini aici formatiunile populiste de dreapta.

Apropiat de extrema dreapta americana, Bannon a vorbit despre intentiile sale, prima etapa fiind alegerile europarlamentare de anul viitor, arata Daily Beast, citat de AFP.

In mod simbolic, cartierul general al organizatiei sale denumite 'Miscarea' ar urma sa fie stabilit chiar la Bruxelles, capitala Uniunii Europene. El are in vedere ca inaintea europarlamentarelor sa angajeze zece persoane.

"Miscarea" va fi in masura sa intocmeasca sondaje si sa ofere sfaturi si opinii personalitatilor din dreapta esichierului politic care nu dispun de organizatii suficient de rodate pentru a putea primi sustinere.

Obiectivul lui Steve Bannon este clar, si anume sa rivalizeze cu fundatia miliardarului american George Soros, Open Society, considerata ca fiind mai degraba de stanga.

"Soros este genial", spune Bannon. "Este diavolul, dar este genial", insista el.

Fost sef al website-ului de extrema dreapta Breitbart, Steve Bannon a fost la Londra in timpul recentei vizite a presedintelui Donald Trump in Europa, conform unor relatari din presa. El ar fi stat acolo intr-un hotel de cinci stele, unde a primit reprezentanti ai miscarilor de dreapta din Europa.

"Am avut un asemenea succes ca am decis sa incepem sa recrutam personal", se lauda el in declaratia data website-ului american.

Rezultatele alegerilor desfasurate in statele UE, in special realegerea lui Viktor Orban in Ungaria sau venirea la putere in Italia a formatiunii de extrema dreapta Liga alaturi de populistii din Miscarea 5 Stele, par sa-l incurajeze pe fostul consilier al lui Trump.

"Italia este inima vie a politicii moderne (...) Daca merge acolo, poate sa mearga oriunde", crede Steve Bannon, pledand pentru "state-natiune individuale, cu propriile lor identitati si propriile lor frontiere".

Comisia Europeana declanseaza infringement impotriva Ungariei din cauza legilor ''Stop Soros''Soros avertizeaza ca ne indreptam catre o noua criza financiara globala: In UE, tot ceea ce putea sa mearga prost a mers prost ...citeste mai departe despre "Un fost consilier al lui Trump se implica in alegerile din Europa: ii va ajuta pe populisti sa castige" pe Ziare.com

#Steve Bannon fundatie Europa, #Steve Bannon fundatie Soros , #Stiri International