Un fost ministru german lanseaza bomba: Merkel candideaza pentru inca un mandat de cancelar

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 23:14
900 citiri
Un fost ministru german lanseaza bomba: Merkel candideaza pentru inca un mandat de cancelar
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel va candida pentru al patrulea mandat la alegerile organizate in tara sa anul viitor, a anuntat unul dintre colegii sai de partid, fost ministru intr-unul din cabinetele sale.

"Va candida pentru functia de cancelar. Are determinare, are vointa si este gata sa contribuie la consolidarea ordinii liberale internationale", a declarat fostul ministru CDU al Mediului Norbert Rottgen, pentru CNN.

Acesta a fost intrebat daca Merkel intentioneaza sa pastreze ordinea liberala si in ceea ce priveste alianta transatlantica.

"Cancelarul este o piatra de temelie a conceptului politic care presupune ca Occidentul sa actioneze ca un jucator global. Va candida si va actiona precum un lider responsabil. Dar va fi imposibil sa ne bazam pe o singura persoana. Avem nevoie de Occident, Occidentul este indispensabil. Iar asta, desigur, inseamna in mod fundamental si indispensabil si contributia celei mai puternice parti din Occident, adica Statele Unite ale Americii", ...citeste mai departe despre "Un fost ministru german lanseaza bomba: Merkel candideaza pentru inca un mandat de cancelar" pe Ziare.com

#Merkel candideaza nou mandat, #Merkel candideaza cancelar , #Stiri International