Un fost ministru grec de finante recunoaste ca si-a scos bani din tara in 2012 de teama falimentului

Luni, 09 Martie 2015, ora 18:16
863 citiri
Un fost ministru grec de finante recunoaste ca si-a scos bani din tara in 2012 de teama falimentului
Foto: Protothema News

Un fost ministru grec de finante, Gikas Hardouvelis, a recunoscut luni ca inaintea alegerilor legislative din iunie 2012 si-a transferat in strainatate o parte din conturile personale, de teama ca Grecia ar fi putut intra in faliment, relateaza agentia EFE.

"La fel ca toti grecii, in iunie 2012 mi-a fost frica de faliment, asa ca mi-am mutat in strainatate o parte din depozite, intrucat trebuia sa fac niste plati", a declarat postului privat de televiziune Star fostul ministru, care a mai fost si consilier al fostului premier Lukas Papademos si in prezent este profesor de economie.

"Este ceea ce ii invat si pe studentii mei, si anume ca trebuie sa-si diversifice investitiile", a mai incercat el sa-si explice gestul.

Intrebat cum mai pot avea cetatenii incredere in politicieni daca acestia din urma se comporta la fel ca toti ceilalti, Hardouvelis a raspuns evaziv. 'Politicienii pe care eu i-am consiliat nu mai sunt in prezent la putere', s-a multumit el sa ...citeste mai departe despre "Un fost ministru grec de finante recunoaste ca si-a scos bani din tara in 2012 de teama falimentului" pe Ziare.com

#ministru finante grec scos bani, #Gikas Hardouvelis scos bani Grecia , #Stiri International