Un fost premier condamnat la inchisoare pentru coruptie a primit azil politic in Ungaria

Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 18:55
956 citiri
Un fost premier condamnat la inchisoare pentru coruptie a primit azil politic in Ungaria
Foto: Facebook / Nikola Gruevski

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski (foto), condamnat la inchisoare pentru coruptie, a primit azil politic in Ungaria.

Nikola Gruevski, care a demisionat in anul 2016 dupa ce a fost la putere zece ani, a fugit din Macedonia dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru acte de coruptie, relateaza Reuters.

Politia macedoneana a emis un mandat de arestare pe numele fostului prim-ministru in conditiile in care nu s-a prezentat in instanta pe 9 noiembrie.

Surse citate de ziarul Magyar Idok afirma ca Oficiul ungar pentru Imigratie si Azil a stabilit ca au fost intrunite conditiile pentru acordarea azilului politic.

Nikola Gruevski a confirmat ca a primit azil politic in Ungaria. "Astazi, Republica Ungaria, stat membru al NATO si al Uniunii Europene, a raspuns favorabil cererii mele de a obtine azil politic din cauza persecutiilor politice din Macedonia", a transmis Gruevski. ...citeste mai departe despre "Un fost premier condamnat la inchisoare pentru coruptie a primit azil politic in Ungaria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier macedonean condamnat azil Ungaria , #Stiri International