Un fost premier european, desemnat in premiera Secretar General al ONU

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 19:12
772 citiri
Un fost premier european, desemnat in premiera Secretar General al ONU
Foto: Facebook/Antonio Manuel de Oliveira-Guterres

Antonio Manuel de Oliveira Guterres, fost premier al Portugaliei, in varsta de 67 de ani, este primul fost sef al unui guvern numit Secretar General al ONU. Guterres s-a remarcat ca un aparator infocat al drepturilor omului.

Guterres, fost Inalt Comisar ONU pentru Refugiati, preia conducerea Natiunilor Unite intr-o perioada in care doua puteri majore, SUA si Rusia, sunt in conflict in privinta celei mai acute crize din lume - situatia din Siria. In plus, comunitatea internationala este macinata de terorism si se confrunta cu o criza a refugiatilor fara precedent dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Guterres a declarat ca intentioneaza sa faca din evitarea crizelor prioritatea organizatiei mondiale create in urma cu 71 de ani.

"Avem nevoie de o intensificare a diplomatiei pentru pace", a spus el cand si-a prezentat planul. "Comunitatea internationala consuma mult mai mult timp si mult mai multe resurse administrand crizele decat evitandu-le", a adaugat el.

"Trebuie sa ...citeste mai departe despre "Un fost premier european, desemnat in premiera Secretar General al ONU" pe Ziare.com

#nou secretar ONU, #Antonio Guterres secretar ONU, #secretar ONU Portugalia , #Stiri International