Un martor al atacului de pe Champs-Elysees descrie panica turistilor si ii da replica lui Trump: Latra la copacul care nu trebuie

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 08:08
2551 citiri

Numerosi turisti au fugit joi seara pe strazi din zona comerciala care-i atrage pe Champs-Elysees, in capitala franceza, in momentul cand s-au auzit focurile de arma, declara un locuitor din Paris.

Badi Ftaiti, un mason nascut in Tunisia care locuieste de trei decenii la Paris, a declarat ca atacul - in care oficialii au anuntat ca a fost ucis un politist iar alti doi au fost raniti - nu l-a speriat, relateaza The Associated Press.

Insa turisti "fugeau, fugeau... Unii plangeau. Erau zeci, poate sute", spune acest barbat in varsta de 55 de ani.

Intrebat daca atacul este dovada faptului ca "Parisul nu mai este Paris", asa cum a spus Donald Trump, Ftaiti a raspuns ca presedintele american "latra la copacul care nu trebuie".

"Parisul este Paris. America nu mai este America", i-a replicat el sefului statului american.

In luna februarie, liderul american a afirmat ca "Parisul nu mai este Paris" din cauza atacurilor teroriste.

Declaratia i-a enervat pe oficialii din Hexagon, inclusiv pe presedintele Francois Hollande care nu intelege cum poate omologul sau sa faca astfel de afirmatii, in conditiile in care in SUA, atacurile armate sunt aproape la ordinea zilei.

Amintim ca un atac terorist a avut loc, joi seara, in inima Parisului si a Frantei. Mai multe focuri de arma au fost auzite pe celebra artera Champs-Elysees. Un politist a fost ucis, alti doi fiind grav raniti, iar colegii lor l-au impuscat mortal pe atacator.

O turista straina ar fi fost ranita usor la genunchi, potrivit unor surse.

Bulevardul Champs-Elysees a fost inchis, iar Politia a indemnat populatia sa evite tot centrul Capitalei, in timp ce cauta sa confirme ca atacatorul ar fi avut complici.

Ulterior, Statul Islamic a revendicat atentatul de la Paris pe site-ul sau de propaganda Amaq, transmite AFP. "Autorul atacului de pe Champs-Elysees din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul si este unul dintre combatantii Statului Islamic", scrie Amaq. ...citeste mai departe despre "Un martor al atacului de pe Champs-Elysees descrie panica turistilor si ii da replica lui Trump: Latra la copacul care nu trebuie" pe Ziare.com

#atac Paris, #atac terorist Franta , #Stiri International