Un medic acuza: Ebola n-are leac pentru ca afecteaza africani saraci si nu se justifica investitia

Luni, 04 August 2014, ora 11:45
1080 citiri
Un medic acuza: Ebola n-are leac pentru ca afecteaza africani saraci si nu se justifica investitia
Foto: un.org

Profesorul John Ashton, presedintele Facultatii de Sanatate Publica din Marea Britanie, sustine ca Occidentul ar trebui sa se ocupe de Ebola ca si cum boala ar afecta cartierele bogate din Londra, nu doar o tara ca Sierra Leone.

Profesorul britanic compara reactia internationala fata de Ebola cu cea fata de SIDA, care a omorat milioane de africani, cu mult inainte ca aceasta sa se raspandeasca in SUA si in Marea Britanie, iar industria farmaceutica sa gaseasca tratamente, scrie The Independent.

"In ambele cazuri, pare ca implicarea unor grupuri minoritare fara putere a contribuit la intarzierea unei reactii si la esecul mobilizarii unui raspuns medical adecvat pe plan international", scrie John Ashton.

"In cazul SIDA, a fost nevoie de ani de zile pana cand sa fie finantata cercetarea medicala si momentul a avut loc abia cand au fost afectate asa numitele 'grupuri de inocenti' - femei si copii, pacienti cu hemofilie si heterosexuali.

Abia atunci presa, politicienii, ...citeste mai departe despre "Un medic acuza: Ebola n-are leac pentru ca afecteaza africani saraci si nu se justifica investitia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ebola profesor acuzatie industrie farmaceutica, #Ebola companii farmaceutice vaccin, #Ebola nepasare gasire vaccin , #Stiri International