Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, dupa ce l-a sfidat pe Boris Johnson

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 08:42
884 citiri
Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, dupa ce l-a sfidat pe Boris Johnson
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicholas Soames, nepotul liderului britanic din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial Winston Churchill, va fi exclus din Partidul Conservator, alaturi de alti 20 de parlamentari, dupa ce au votat impotriva planurilor pentru Brexit ale premierului Boris Johnson.

Masura impotriva nepotului lui Winston Churchill marcheaza una dintre cele mai bizare intorsaturi ale crizei Brexitului din ultimii trei ani, care a afectat o tara considerata drept un pilon de incredere pentru stabilitatea economica si politica din Occident, transmite Reuters.

Soames este unul dintre cei 21 de parlamentari conservatori care s-au intors impotriva lui Johnson, intre acestia aflandu-se si Ken Clarke, in varsta de 79 de ani, cel mai vechi parlamentar britanic din Camera Comunelor, si fostul ministru de Finante Philip Hammond. Toti acesti parlamentari vor fi exclusi.

Cand Soames a fost intrebat daca acesta este sfarsitul Partidului Conservator sub forma cunoscuta de bunicul sau, acesta a spus: "Nu, dar este o noapte rea".

"Este pacat, un mare pacat, pentru ca, in opinia mea, toate acestea au fost planificate: asta este exact ceea ce au dorit si vor incerca sa organizeze alegeri anticipate, este exact ce au dorit", a spus Soames.

De cand a preluat functia de prim-ministru, acum sase saptamani, Johnson a fost nemilos: a coordonat una dintre cele mai mari epurari a cabinetului din istoria moderna a Marii Britanii si a redus sesiunea parlamentara pentru a mari probabilitatea ca Marea Britanie sa iasa din UE cu sau fara acord.

Dupa infrangerea suferita in fata unei aliante intre parlamentarii din opozitie si rebeli din propriul partid, Johnson va vorbi cu cei care l-au sfidat si ii va exclude, a declarat un purtator de cuvant al Downing Street.

In total, parlamentari cu o experienta parlamentara de 330 de ani vor fi exclusi din partidul condus de Johnson, partid care a pierdut marti si majoritatea in Parlament.

"Am fost informat de liderul de grup, care este prietenul meu si pe care il apreciez foarte mult, ca va avea trista sarcina de a-mi scrie maine pentru a ma informa ca mi se retrage sprijinul partidului, dupa 37 de ani ca membru conservator al Parlamentului. Asta anunta razboi. Stiam ce fac", a declarat nepotul lui Churchill.

Soames, in varsta de 71, a fost innobilat de regina Elizabeth in 2014, este membru al Parlamentului din 1983, iar anterior a fost secretar de stat in Ministerul Apararii. Este fiul lui Mary Soames, cea mai tanara dintre cei cinci c ...citeste mai departe despre "Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, dupa ce l-a sfidat pe Boris Johnson" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Nicholas Soames exclus Partidul Conservator, #Nicholas Soames exclus partid , #Stiri International