Un nou uragan se indreapta spre Caraibe

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 09:58
1134 citiri
Un nou uragan se indreapta spre Caraibe
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Furtuna tropicala Maria s-a transformat in uragan si se indreapta spre Caraibe, insule care au fost recent partial devastate de Irma, cu o viteza a vantului de 120 de kilometri pe ora, a anuntat duminica seara Centrul National American pentru Uragane (NHC).

La orele 21.00 GMT, furtuna tropicala Maria a fost avansata in uragan de categoria 1, nivelul cel mai scazut pe scara Saffir-Simpson care numara cinci, iar ochiul sau se afla la 225 de kilometri nord-est de Barbados, potrivit NHC, viteza de inaintare fiind de 24 de kilometri pe ora in directia vest-nord-vest, transmite AFP.

Alerte pentru uragan au fost declansate in Saint Kitts si Nevis, precum si in Montserrat (Marea Britanie).

Au mai fost plasate in stare de alerta Insulele Virgine Britanice si Americane, insulele din Antilele franceze Guadelupa si Martinica, Antigua si Barbuda, Sfanta Lucia, precum si Sint Eustatius si Saba din Antilele Olandeze.

Franta, Marea Britanie si Olanda sunt in centrul unor polemici legate de mijloacele puse in aplicare dupa trecerea uraganului Irma care a devastat teritoriile lor de peste mari in urma cu aproape doua saptamani.

Guvernele francez, britanic si olandez sunt acuzate mai ales ca au intarziat sa trimite ajutoare si intariri politienesti in aceste insule, prada haosului si uneori confruntate cu jafuri dupa trecerea uraganului care a facut vreo 40 de morti in Caraibe. ...citeste mai departe despre "Un nou uragan se indreapta spre Caraibe" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#uragan Maria Caraibe , #Stiri International