Un oficial rus explica de ce sistemul antiracheta S-300 nu ameninta Israelul

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 11:52
933 citiri
Un oficial rus explica de ce sistemul antiracheta S-300 nu ameninta Israelul
Foto: Al Arabiya

Un oficial rus a explicat ca sistemul antiracheta rusesc S-300, ce urmeaza sa fie livrat Iranului pana la sfarsitul acestui an, nu ameninta securitatea Israelului pentru ca armamentul este defensiv.

Alexei Puskov, presedinte al comitetului pentru Afaceri Externe din Duma, a explicat, miercuri, ca "aceste rachete nu pot fi folosite in scop ofensiv. Sistemele sunt create special pentru protectie impotriva atacurilor aeriene", scrie Itar Tass.

"Aparitia rachetelor S-300 in arsenalul Iranului nu va crea amenintari la securitatea Israelului, care se afla la o distanta considerabila (...) Sub amenintare va fi posibilitatea de a ataca aerian Iranul. Insa unii politicieni israelieni, inclusiv premierul, spun ca restrangerea posibilitatii unui atac aerian asupra Iranului reprezinta o amenintare la adresa securitatii Israelului, nu pot fi de acord cu asta", a spus Puskov.

Rusia poate livra rachete de tip S-300 Iranului. Care este reactia Pentagonului

Acesta a amintit ca Rusia a ...citeste mai departe despre "Un oficial rus explica de ce sistemul antiracheta S-300 nu ameninta Israelul" pe Ziare.com

#Rusia Iran sistem antiracheta, #Rusia sistem antiracheta , #Stiri International