Un oficial SUA ne cearta: Europa scade bugetul apararii, cand amenintarile cresc. Uitati-va la Statul Islamic!

Marti, 10 Martie 2015, ora 17:28
947 citiri

Un diplomat american de top avertizeaza cu privere la faptul ca intre Statele Unite si Europa se produce o prapastie periculoasa in ceea ce priveste bugetul pentru aparare, in contextul in care tarile UE sunt criticate ca nu investesc suficient de mult in domeniul militar.

Samantha Power, ambasadorul american la ONU, a facut un apel catre guvernele europene sa aloce mai multe fonduri in sfera apararii, informeaza BBC.

Aceasta sustine ca reducerea bugetelor destinate armatei din statele europene este ingrijoratoare.

In acest context, Power a dezvaluit ca a mers in mod expres la Bruxelles pentru a-i incuraja pe liderii UE sa aloce 2% din PIB apararii, tinta stabililita in cadrul NATO.

Diplomatul american a subliniat ca, in cele mai multe dintre cazuri, fondurile armatei scad in Europa, in ciuda faptului ca amenintarile cresc.

"Numarul misiunilor din toate colturile lumii la care trebuie sa contribuie militari pregatiti creste, nu scade", a averizat Samantha Power.

"Avem ...citeste mai departe despre "Un oficial SUA ne cearta: Europa scade bugetul apararii, cand amenintarile cresc. Uitati-va la Statul Islamic!" pe Ziare.com

#buget aparare Europa, #buget aparare scade Europa, #amenintari Europa , #Stiri International