Un parlamentar miliardar din Rusia a fost arestat in Franta

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 20:54
757 citiri
Un parlamentar miliardar din Rusia a fost arestat in Franta
Foto: Arhiva Ziare.com

Un om de afaceri rus care este si parlamentar a fost arestat preventiv in Franta, sub acuzatia de frauda fiscala si spalare de bani.

Suleiman Kerimov, om de afaceri si membru al Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului Rusiei, a fost arestat preventiv de politia franceza in cursul noptii de luni spre marti, pe Aeroportul din Nisa, in cadrul unei investigatii privind spalare de bani si frauda fiscala, au declarat surse judiciare citate de editia franceza a agentiei Reuters si de agentia Tass.

"A fost plasat in arest preventiv. Un judecator de instructie vrea sa il audieze intr-un dosar privind frauda fiscala si spalare de bani", a declarat un functionar judiciar din Franta.

Ambasada Rusiei in Franta a confirmat arestarea preventiva a parlamentarului.

"Suleiman Kerimov a fost arestat pe Aeroportul din Nisa luni seara si a fost dus la o sectie de politie", a comunicat ambasada Rusiei de la Paris.

Parlamentarul rus beneficiaza de asistenta consulara, mai precizeaza reprezentanta diplomatica rusa.

Omul de afaceri rus reprezinta Daghestanul in Consiliul Federatiei.

Potrivit celor mai recente estimari realizate de revista Forbes, Suleiman Kerimov are active de peste 7 miliarde de dolari.

Familia lui Suleiman Kerimov detine compania Polyus, care efectueaza tranzactii cu aur. ...citeste mai departe despre "Un parlamentar miliardar din Rusia a fost arestat in Franta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlamentar miliardar rus arestat Franta , #Stiri International