Un politician britanic i-a asteptat la aeroport pe imigrantii romani: O sa va fie dor de Transilvania!

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 14:56
1023 citiri
Un politician britanic i-a asteptat la aeroport pe imigrantii romani: O sa va fie dor de Transilvania!
Foto: Daily Mail

Parlamentarul laburist Keith Vaz a inceput noul an la un aeroport londonez, unde i-a intampinat personal pe romanii care au luat primul avion spre Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii.

Politicianul le-a cumparat oamenilor cafea si le-a spus ca vor simti dorul de Transilvania. Romanii i-au raspuns ca au venit sa munceasca, dupa care se vor intoarce acasa, in Romania, scrie Daily Mail.

La aeroportul Luton, Vaz l-a intampinat mai intai pe Victor Spiresau, din Targu Mures. Acesta a venit la Londra pentru a munci intr-o spalatorie auto, ca sa trimita bani acasa familiei dintr-un sat transilvanean.

"Nu am venit sa va jefuiesc tara. Am venit sa muncesc apoi plec acasa. Aici e scump, in Romania e mai ieftin", a explicat tanarul de 30 de ani, care acasa munceste pe 10 euro pe zi in constructii si spera sa faca 10 euro pe ora la Londra.

"Eu nu vreau sa raman aici. Vreau sa-mi renovez casa si sa o duc bine in Romania pentru ca e mai usor sa traiesti in Romania ...citeste mai departe despre "Un politician britanic i-a asteptat la aeroport pe imigrantii romani: O sa va fie dor de Transilvania!" pe Ziare.com

#romani Marea Britanie, #restrictii romani Marea Britanie , #Stiri International