Un profesor de la Harvard prezinta adevaratul pericol al Rusiei - de ce poate izbucni un nou razboi mondial

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 08:47
1349 citiri
Un profesor de la Harvard prezinta adevaratul pericol al Rusiei - de ce poate izbucni un nou razboi mondial
Foto: Rankopedia

Unul dintre cei mai apreciati profesori de la Universitatea Harvard, Joseph S. Nye, a facut o analiza rece a situatiei in care se afla Rusia si a explicat motivul pentru care Europa trebuie sa se teama de Vladimir Putin.

Rusia este vazuta ca o mare putere militara, are resurse importante, insa profesorul Joseph S. Nye a prezentat noua "sperietoare" a Europei intr-un context total diferit, intr-o emisiune la BBC Radio 4.

Potrivit spuselor lui Nye, adevaratul pericol pe care Europa trebuie sa il ia in seama este acela ca Rusia nu are aproape nimic de pierdut.

"Vad Rusia ca o tara in declin, cu o economie pe duca. In plus, are o problema demografica teribila, numarul rusilor este in scadere continua. O alta problema uriasa este cea de sanatate: varsta medie la care rusii mor este de 61 de ani. In plus, au si un sistem corupt care nu se poate reforma singur. Asa ca eu cred ca tara este intr-un serios declin", a declarat Nye.

Putin spune ca activitatea militara din Ucraina a ...citeste mai departe despre "Un profesor de la Harvard prezinta adevaratul pericol al Rusiei - de ce poate izbucni un nou razboi mondial" pe Ziare.com

#Vladimir Putin razboi mondial, #profesor Harvard Rusia, #analiza economica Rusia , #Stiri International