(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul! UPDATE

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 17:50
873 citiri
(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul! UPDATE
Foto: Captura video BBC

Un roman care lucreaza intr-o brutarie londoneza in zona in care au avut loc atacurile de sambata seara a avut curajul de a-i infrunta pe atacatori.

Pe unul dintre ei l-a lovit cu ce a avut la indemana: "un basket", dupa cum s-a exprimat el, in realitate o lada pentru paine. "I-am dat un basket in cap la un terorist de-ala. I-am dat un basket de-ala in cap de l-am zapacit", afirma el intr-o inregistrare pe care a si postat-o pe contul sau de Facebook.

"Fereasca Dumnezeu ce-i aici, fratilor!", poate fi auzit romanul spunand in inregistrare, in timp ce alearga si gafaie, vizibil afectat de cele intamplate.

In inregistrare, romanul mai poate fi auzit cerandu-i unui alt conational sa-i aduca din local un "facalet", cel mai probabil pentru auto-aparare. "Du-te si adu parul ala de-i sub masa la mine. Adu facaletul ala mare de sub masa", ii cere el unui alt roman.

UPDATE 17:25: Florin Morariu a povestit pentru Antena 3 cum a decurs totul. Impreuna cu mai multi colegi, printre care inca trei romani, 2 tunisieni si un indian, lucrau in interiorul brutariei. Vedeau perfect in strada pe geamul acesteia, mare de peste patru metri. "Am vazut deodata, pe la vreo 10 noaptea, cum lumea a inceput sa alerge. Femeile lesinau, fugeau in toate directiile", povesteste el.

Impreuna cu colegii sai a iesit afara, unde au fost intampinati de doua brazilience, care le-au cerut voie sa intre in brutarie. "Ne-au povestit ca sunt oameni care taie pe strada", isi aminteste Florin.

"Am iesit afara, am luat doua lazi de paine, pentru aparare", a mai povestit romanul.

La un moment dat, a povestit el, a vazut patru persoane care veneau spre el. Pe neasteptate, una dintre ele a atacat-o pe cea de la mijloc. "I-a dat de la gat in jos si a cazut", isi aminteste el. "M-am panicat, nu am vazut asa ceva in viata mea", povesteste romanul.

"De frica am aruncat cu o naveta. (Atacatorul - n. red.) s-a pitit. A doua l-a lovit direct in cap", mai spune romanul. In acele momente, politia venea deja din spate si ii striga sa fuga. Atacatorii au avut insa timp sa arunce cu o grenada, iar o alice l-a atins pe Florin la umar.

Abia din acest moment romanul a inceput sa filmeze cu telefonul mobil.

Apoi a fugit in brutarie si i-a luat pe toti oamenii care erau afara in interior, la adapost. "Care lesinau, care erau bine", isi aminteste el. Doua femei din Canada l-au rugat sa urce la etaj, pentru ca le era teama sa ramana la parter.

"In maximum trei minute au venit trupele s ...citeste mai departe despre "(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul! UPDATE" pe Ziare.com

#roman baschet atacator Londra, #roman lovit atacator Londra, #roman inregistrare atentat Londra, #marturii atentat Londra, #Florin Morariu video atac Londra , #Stiri International