Un vaccin impotriva Ebola a fost testat pe oameni. Este 100% eficient

Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 18:27
1969 citiri
Un vaccin impotriva Ebola a fost testat pe oameni. Este 100% eficient
Foto: Pexels

Un vaccin experimental care a avut mare succes impotriva maladiei Ebola, furnizand o rata de eficienta de 100% in testele efectuate in Guineea, ar putea fi disponibil pe piata in 2018.

Testele realizate in Guineea, una dintre cele mai afectate tari din Africa de Vest in timpul epidemiei de Ebola, care s-a incheiat in acest an, au prezentat o rata de protectie de 100%, au anuntat oamenii de stiinta, citati de BBC.

Vaccinul a intrat intr-o procedura accelarata de aprobare.

Compania farmaceutica Merck a produs deja 300.000 de doze din noul vaccin, denumit rVSV-ZEBOV, care vor fi puse la dispozitia organismelor sanitare mondiale, in cazul aparitiei unei noi epidemii de Ebola.

GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization) a oferit o finantare de 5 milioane de dolari pentru realizarea noului vaccin.

Rezultatele testelor, publicate in revista The Lancet, au aratat ca toate cele aproape 6.000 de persoane care au primit acest vaccin nu mai erau infectate cu virusul care ...citeste mai departe despre "Un vaccin impotriva Ebola a fost testat pe oameni. Este 100% eficient" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vaccin revolutionar ebola, #vaccin vindeca ebola, #vaccin Ebola , #Stiri International