Ungaria a arestat mecanicul unui tren croat cu imigranti si a dezarmat politisti. Croatia neaga incidentul

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 11:33
798 citiri

Autoritatile ungare au anuntat vineri seara ca au oprit un tren care aducea imigranti din Croatia, au arestat mecanicul si au dezarmat politistii croati care il insoteau, insa oficialii de la Zagreb au negat ca ofiterii ar fi fost dezarmati sau retinuti.

Purtatorul de cuvant al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a calificat drept un "incident serios" faptul ca autoritatile din Croatia au trimis aproximativ 1.000 de imigranti cu trenul peste granita, in sudul Ungariei, relateaza agentia oficiala MTI.

Kovacs a adaugat, in cadrul unei conferinte desfasurate vineri seara la Beremend, ca trenul, care era insotit de 40 de politisti croati, a sosit fara o notificare prealabila, generand suspiciuni privind incalcarea frontierelor si alte infractiuni. Mecanicul trenului a fost arestat, iar o investigatie a fost demarata, a precizat el.

Tren cu refugiati oprit in Ungaria: politistii croati din escorta ar fi fost dezarmati

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de ...citeste mai departe despre "Ungaria a arestat mecanicul unui tren croat cu imigranti si a dezarmat politisti. Croatia neaga incidentul" pe Ziare.com

#Croatia incident tren Ungaria, #Croatia politisti dezarmati Ungaria , #Stiri International