Ungaria, decizia care ar putea sa o coste apartenenta la UE

Luni, 11 Mai 2015, ora 08:48
849 citiri
Ungaria, decizia care ar putea sa o coste apartenenta la UE
Foto: Facebook/Viktor Orban

Ungaria nu poate reintroduce pedeapsa cu moartea decat iesind din Uniunea Europeana, a declarat fostul presedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, reactionand la declaratiile pe acest subiect ale premierului ungar Viktor Orban.

"Daca un stat membru doreste sa reintroduca (pedeapsa cu moartea), o poate face, dar atunci acest stat trebuie sa paraseasca UE", a declarat Barroso, sef al executivului european in perioada 2004-2014, in cadrul unui interviu difuzat duminica de canalul ungar de televiziune ATV, dupa cum relateaza AFP.

"Reintroducerea pedepsei cu moartea este pur si simplu imposibila pentru un stat membru UE. Dezbaterea a fost inchisa cu mult timp in urma. Este o problema reglementata pentru toate statele membre", a adaugat Barroso, care apartine de acelasi partid - Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta) - ca si premierul Viktor Orban.

Declaratiile lui Jose Manuel Barroso survin dupa ce seful Guvernului de la Budapesta declara vineri, in interventia ...citeste mai departe despre "Ungaria, decizia care ar putea sa o coste apartenenta la UE" pe Ziare.com

#Ungaria pedeapsa moartea iesire UE, #Viktor Orban pedeapsa moartea Ungaria , #Stiri International