Ungaria lanseaza o consultare populara anti-UE intitulata "Sa oprim Bruxelles-ul": Urmeaza mari decizii si lupte!

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 16:10
721 citiri

Ungaria a lansat sambata o campanie antieuropeana in care cere cetatenilor opiniile lor fata de politicile de la Bruxelles care, potrivit guvernului ungar, ameninta independenta tarii, relateaza AFP.

Chestionarul intitulat "Sa oprim Bruxelles-ul" a fost trimis catre fiecare casa din Ungaria, a declarat un inalt oficial guvernamental, la lansarea oficiala a campaniei.

"Urmeaza mari decizii si lupte si Ungaria nu poate iesi victorioasa decat daca are sprijinul intregii tari", a declarat Bence Tuzson.

Chestionarul include sase intrebari, referitoare in special la problema imigratiei.

"Ce trebuie sa faca Ungaria atunci cand, in pofida unei recente serii de atacuri teroriste in Europa, Bruxelles-ul doreste sa o forteze sa permita intrarea migrantilor care au ajuns ilegal in tara?", este una dintre intrebari - care ca raspuns ofera posibilitatea de a alege intre "a permite acestor migranti sa se deplaseze liber pe teritoriul tarii" sau "ca acestia sa fie mentinuti sub supraveghere pana cand autoritatile decid cu privire la cazul lor", noteaza AFP.

Guvernul premierului conservator Viktor Orban a ordonat, cu reguli care au intrat in vigoare saptamana trecuta, detentia pe termen nedefinit a migrantilor in tabere situate la frontiera.

O alta intrebare se refera la organizatiile nonguvernamentale (ONG-uri) internationale, care, potrivit guvernului ungar, sustin imigratia ilegala sau se "amesteca" in afacerile interne ale tarii.

De cateva luni, guvernul ungar incearca sa reprime diverse ONG-uri pe care le califica drept "politice" sau "militanti mercenari" - in special cele fondate de miliardarul de origine ungara George Soros, mentioneaza AFP. ...citeste mai departe despre "Ungaria lanseaza o consultare populara anti-UE intitulata "Sa oprim Bruxelles-ul": Urmeaza mari decizii si lupte!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria consultare antieuropeana, #Ungaria anti Soros , #Stiri International