Ungaria nu vrea sa auda de planul UE privind refugiatii: E o idee nebuneasca!

Vineri, 08 Mai 2015, ora 22:29
887 citiri

Premierul ungar Viktor Orban a calificat vineri drept "nebuneasca" intentia Comisiei Europene de a promova o repartizare geografica a solicitantilor de azil in Uniunea Europeana dupa un sistem al cotelor.

"Ideea europeana ca cineva sa-i lase pe refugiati sa patrunda intr-o tara pentru ca apoi sa-i 'redistribuie' in alte tari membre nu este echitabila, este nebuneasca", a declarat Orban la radioul public Kossuth.

Executivul comunitar isi va prezenta pe 13 mai strategia privind imigratia, care prevede cote obligatorii de primire de refugiati pentru toate tarile membre. Consiliul European va trebui apoi sa se pronunte in aceasta chestiune pe 25-26 iunie. Aceasta masura este destinata sa faca apel la solidaritate intraeuropeana, in contextul in care apar tot mai multe disparitati in cadrul UE in termeni de numar de imigranti primiti.

"Nu este momentul pentru solidaritate, ci pentru aplicarea legii", a spus Orban, subliniind ca "fiecare caz de imigratie clandestina reprezinta o ...citeste mai departe despre "Ungaria nu vrea sa auda de planul UE privind refugiatii: E o idee nebuneasca!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Orban imigranti UE, #Viktor Orban imigranti UE , #Stiri International