Ungaria, Polonia si Cehia, trimise in fata Curtii de Justitie a UE pentru refuzul cotelor de refugiati

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 07:58
928 citiri
Ungaria, Polonia si Cehia, trimise in fata Curtii de Justitie a UE pentru refuzul cotelor de refugiati
Foto: Arhiva Pixabay

Comisia Europeana a decis, joi, trimiterea in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene a trei tari - Ungaria, Polonia si Republica Ceha - pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile in ce priveste primirea de refugiati.

In momentele cele mai grave ale crizei migrantilor, UE a convenit un program temporar privind relocarea de urgenta a unor refugiati din Italia si Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia le reproseaza celor trei state ca nu si-au indeplinit angajamentele, informeaza AFP.

"Ungaria nu a luat nicio masura de la debutul programului de relocare si Polonia nu a procedat la nicio actiune de relocare incepand din decembrie 2015. Republica Ceha nu a procedat la nicio relocare din august 2016 si nu a oferit niciun nou loc de peste un an", explica intr-un comunicat Comisia Europeana.

Executivul european, garant al tratatelor, a lansat deja doua avertismente in aceasta procedura de infringement impotriva celor trei tari. In absenta unui raspuns satisfacator din partea lor, Bruxelles-ul a decis sa trimita dosarul la Curtea de Justitie a UE.

Ungaria si Slovacia au incercat sa conteste mecanismul cotelor de refugiati la aceeasi instanta europeana, care a confirmat insa legalitatea masurii.

Masura se apropie de termenul de expirare si nou-sositii nu mai sunt eligibili. Dar au mai ramas inca "mii de persoane eligibile pentru relocare", dupa cum a reamintit joi, intr-o conferinta de presa, Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.

Oficial, potrivit cifrelor la data de 1 decembrie, Republica Ceha a promis ca primeste 50 de persoane si a primit de fapt 12 migranti provenite din Grecia. Polonia a promis 100 de locuri, dar niciun refugiat nu a fost primit.

Citeste si

Ungaria respinge noul sistem de repartizare a refugiatilor: Parlamentul European implementeaza "planul Soros"Ungaria se pregateste sa respinga oficial cotele de imigranti impuse de Parlamentul European ...citeste mai departe despre "Ungaria, Polonia si Cehia, trimise in fata Curtii de Justitie a UE pentru refuzul cotelor de refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati UE Ungaria Polonia Cehia , #Stiri International