Ungaria pregateste o consultare nationala cu privire la "planul Soros" de a aduce refugiati in Europa

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 19:26
879 citiri

Guvernul ungar a anuntat ca pregateste o "consultare nationala" cu privire la "planul Soros", asa cum este el denumit de executivul de la Budapesta, si care ar fi de fapt un complot al miliardarului american de origine ungara George Soros de a aduce in Europa cate un milion de refugiati pe an.

Informatia a fost transmisa, miercuri seara, de portalul de stiri Origo, care citeaza un discurs al premierului Viktor Orban cu prilejul unei reuniuni a grupului parlamentar al Fidesz (partidul de guvernamant - n.red.) care a avut loc la Velence, in centrul Ungariei, transmite MTI.

Citeste si Viktor Orban i-a declarat razboi lui George Soros: Ungaria trebuie sa riposteze!

Origo a mai citat o alta declaratie a lui Orban, care ar fi spus ca opozitia este "controlata din exterior". Referitor la decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care a respins plangerile Ungariei si Slovaciei, care contestau cotele de refugiati stabilite de UE, Orban ar fi spus - potrivit Origo - ca "adevaratul pericol este planul Soros" si ca, desi Bruxellesul va incerca sa impuna "vointa lui Soros", acest lucru ar putea fi evitat la alegerile generale de anul viitor.

"Daca oamenii ne sprijina, daca castigam pentru a treia oara, Bruxellesul nu ne va putea invinge si planul Soros va esua", ar fi declarat Orban, citat de Origo.

Pe de alta parte, agentia EFE preia o declaratie facuta joi pentru MTI de Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar al Fidesz, conform careia "planul Soros include acceptarea a unui milion de imigranti pe an in Europa, redistribuirea obligatorie intre tari si desfiintarea gardului (ridicat de Ungaria la granita de sud, pentru a bloca afluxul de imigranti - n.red.) ".

Nu se cunosc deocamdata intrebarile acestei consultari si nici cand ar urma sa aiba loc, insa EFE noteaza ca cel mai probabil "plebiscitul" ar putea fi demarat in primavara lui 2018, odata cu lansarea campaniei electorale pentru alegerile generale. EFE aminteste ca guvernul ungar vorbeste de ceva vreme despre existenta unui presupus plan al lui Soros, despre care nu exista nici detalii, nici dovezi, de "a inunda" Uniunea Europeana cu imigranti si de a-i repartiza intre toate tarile membre. Potrivit lui Kosa, politica Comisiei Europene privind imigratia este o dovada ca "se executa planul Soros".

Vezi si Ungaria e impanzita de panouri antiSoros: Nu-l lasati sa rada la urma. Ce spune omul de afaceri (Galerie foto)

Potrivit MTI, Partidul Socialist si Coalitia Democratica (DK), ambele in ...citeste mai departe despre "Ungaria pregateste o consultare nationala cu privire la "planul Soros" de a aduce refugiati in Europa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria consultare nationala Soros, #Ungaria Soros refugiati , #Stiri International