Ungaria, stat politienesc? Orban aduna informatii chiar si despre turistii straini. Hotelurile vor face copii dupa actele clientilor

Vineri, 11 August 2017, ora 13:46
584 citiri
Ungaria, stat politienesc? Orban aduna informatii chiar si despre turistii straini. Hotelurile vor face copii dupa actele clientilor
Foto: Facebook/ Orban Viktor

Statul maghiar urmareste sa stie cat mai multe lucruri despre oamenii aflati pe teritoriul sau - fie ei cetateni ai tarii sau turisti. In acest sens, Guvernul vrea sa faca o modificare legislativa care sa-i ofere puteri suplimentare.

Potrivit unui proiect de lege inaintat saptamana trecuta de catre Ministerul de Interne, informatiile personale ale cetatenilor ar urma sa fie stocate pe un server central si sa fie disponibile pentru prevenirea infractiunilor, securitatea nationala si in scopuri de contraterorism, scrie Budapest Beacon.

Astfel, pe serverul respectiv ar urma sa fie stocate inregistrari video si audio obtinute de la politie, administratorii de drumuri si operatorii de transport de pasageri, iar acestea ar urma sa fie sterse automat dupa 15 zile.

Acest proiect de lege ar urma sa intareasca puterea Ministerului de Interne, comenteaza sursa citata, care adauga ca institutia a infiintat si o asa-numita "agentie super secreta", care se ocupa de contraterorism si care strange informatii de la serviciile secrete, le analizeaza, iar rezultatele sunt trimise in primul rand premierului Viktor Orban.

"Catre un stat politienesc?", titreaza si Hungarian Spectrum, care scrie ca, pe langa informatiile despre propriii cetateni, Ministerul de Interne de la Budapesta urmareste sa stie mai multe despre oricine se cazeaza in hotelurile din Ungaria, indiferent daca este cetatean al tarii sau turist strain.

Astfel, reprezentantii unitatilor de cazare vor trebui sa faca copii dupa actele de identitate si pasapoartele calatorilor.

In plus, ar urma sa fie furnizate si alte detalii, pe langa cele disponibile in documentele personale, precum data de sosire si de plecare. Toate informatiile vor fi stocate si vor fi furnizate la cerere diferitelor servicii nationale de securitate.

Autoritatile vor cere hotelurilor si sa instaleze software care ar urma sa faciliteze transferul informatiilor colectate.

Viktor Szigetvari, presedintele partidului social-liberal Egyutt, a cerut ca ministerul sa retraga imediat proiectul de lege, precizand ca, in opinia sa, acesta deschide drumul infiintarii unui stat politienesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stat politienesc Ungaria, #Viktor Orban informatii cetateni, #informatii turisti straini Ungaria , #Stiri International